Renault 5 GT Turbo Phase 1

Het vergeten fenomeen; de hot hatchback. Kennen jullie ze nog? De Golf GTI, de Peugeot 205 GTI, De Fiat Uno Turbo, en wat dacht je van deze? De Renault 5 GT Turbo. European Collectables biedt een bijzonder exemplaar aan, volledig origineel, met slechts 106.000 kilometer. De auto heeft lange tijd bij een verzamelaar in een collectie gestaan. Alle boekjes en historie van deze GT Turbo zijn bekend en leveren wij aan de volgende eigenaar.

De tweede generatie Renault 5, de zogenaamde Supercinq, daar is deze GT Turbo op gebaseerd. De serieus snelle GT Turbo kwam op de markt in 1985. Deze 5 GT Turbo is een eerste generatie, de Phase 1, die net wat geliefder is dan een Phase 2. De Phase 1 is puurder.

Er zit een mooi potente viercilinder in, met een vette turbo erop geschroefd. Let op, de cijfers… 121 pk, 165 Nm en iets meer dan 900 kilo wagengewicht. De GT Turbo haalt met gemak 200 km/h en knalt in 8 sec naar 100. Destijds was de Renault 5 GT Turbo de snelste in zijn klasse. Om onderscheid te creëren met de standaard 5 heeft Renault het onderstel vier centimeter laten zakken, en er zijn torsie staven als stabi’s in de wielophanging aangebracht. En verder natuurlijk die kenmerkende turbo-wielen.

Niets aan de deze auto is ‘verprutst’. Zoals het hoort, functioneren alle knopjes nog zoals de auto in 1987 de fabriek in Frankrijk verliet. De carrosserie is puntgaaf en omdat de GT Turbo vrijwel zijn hele leven in een collectie heeft gestaan, binnen dus, vind je geen plekje roest. De Turbo is dealer-onderhouden, waarvan de boekjes bijgeleverd worden, heeft zijn eerste lak, en is als nieuw.

Een zeldzaam mooie auto, die niet meer afschrijft, maar rijbeleving biedt de Renault 5 GT Turbo des te meer.

Renault 5 GT Turbo Phase 1

Bouwjaar: 1987
Kleur: antraciet metallic
Zeldzaam mooie, orginele conditie, zwart stof interieur, eerste eigenaar
Kilometerstand: 106.512
Prijs: € 25.999

Adres:

Achterstraat 5b
4115 RP Asch
Nederland
Tel: + 31 (0)6 53 97 53 98
Email: info@europeancollectables.nl

Routebeschrijving:

Privacy Preference Center