Porsche Cayenne 4.8 S V8, Youngtimer

YOUNGTIMER, 82.000 KILOMETER, BIJTELLINGSVRIENDELIJK

Net binnen bij European Collectables, deze in absolute nieuwstaat verkerende Cayenne V8, uit 2008. Een youngtimer dus, met bijzonder weinig, aantoonbare kilometers – 82.000.

Het interessante aan deze Cayenne V8, met 385 pk, is dat de Porsche in de zogenaamde youngtimer regeling valt, wat inhoudt dat je bij zakelijk gebruik een bijtellingstarief van 35% betaalt over de fiscale waarde, in plaats van 22% over de catalogus waarde, zoals bij een nieuwe auto. Dat scheelt serieus. Met een fiscaal taxatierapport of een waarde gebaseerd op een koerslijst, bepaalt de belastingdienst de waarde. Rij je deze Cayenne V8 zakelijk, dan kost je dat maandelijks enkele honderden euro’s bijtelling, in plaats van een veelvoud daarvan. Verder voordeel is, dat je onderhoud en andere kosten zakelijk kunt opvoeren.

Deze Cayenne 4.8 S V8 komt uit Japan. In Japan is het trendy om met een dikke Europese auto te rijden, liefst met een moddervette aandrijflijn, en dan wel links gestuurd, zoals in Europa. Japanners staan erom bekend bijzonder zuinig te zijn met hun auto’s. Deze Cayenne is dan ook werkelijk in nieuwstaat. Alles functioneert, alle knopjes, inclusief het schuifkanteldak, en dus ook de differentiëlen van de vierwielaandrijving en de luchtvering.

Heel bijzonder aan deze Cayenne V8 is de kleur; donker groen. Het chocoladebruine interieur kent geen schade- of slijtageplekken. Boekjes worden bij de auto geleverd. Voor je overgaat tot bellen, kijk eerst even naar de prijzen die elders gevraagd worden voor dergelijke Cayenne’s die in de youngtimer regeling vallen.

Porsche Cayenne 4.8 S V8

Bouwjaar: 2007
Kleur: dark green metalic, met truffel interieur
Kilometerstand: 82000
Bijzonder goede conditie, werkelijk als nieuw, én bijtellingsvriendelijk

Privacy Preference Center